Wetenswaardigheden

Onze locatie is op het hondensportpark in Lelystad. Dit is te vinden aan de Hondsdraf. We bevinden ons rechts onder de windhonden renbaan.

Gedurende het buitenseizoen trainen wij op maandag en woensdag.
Op de maandag trainen combinaties van alle niveaus dus zowel beginners, gevorderden, recreanten en wedstrijd niveau.
Op de woensdag trainen hoofdzakelijk combinaties op recreanten en wedstrijdniveau of die daar bijna aan toe zijn (de honden moeten alle toestellen beheersen inclusief de palen).

Beginners starten bij ons 1 x per jaar (maart of april aan het begin van het buitenseizoen) wij hebben geen instroom omdat we een opbouw van de lessen zeer belangrijk vinden, echter kan het voorkomen dat wij geen ruimte hebben om een beginnersgroep te laten starten omdat alle groepen (4 per avond) vol zitten.

In de wintermaanden, als het veld het niet toelaat om buiten te trainen, trachten wij in een manegebak te trainen. Training is dan op basis van deelname en beschikbaarheid van een binnen locatie en zal dan op 1 avond in de week gebeuren.

Lessen die uitvallen door weersomstandigheden of ivm een slecht / nat veld worden in principe niet ingehaald en er vindt geen restitutie van het cursusgeld plaats. Indien mogelijk wordt er bij herhaaldelijke uitval een alternatief geboden. Het afgelasten van een les word altijd via de facebook pagina gemeld (zorg dus dat je lid bent van de Facebook pagina, die wel alleen voor actief trainende cursisten is!) Op de dag van trainen wordt dit rond/voor 17:00 uur gemeld. Dus controleer bij twijfel altijd even facebook. Indien nodig kan contact opgenomen worden met de JJA telefoon (06 42 70 10 76 Bertha) of via de email van 1 van de trainers.

De tijden van de buitentrainingen zijn als volgt:

19.00 – 19.25 opbouwen Groep 1 & 2
19.25 – 19.55 groep 1 Groep 2
20.00 – 20.30 Groep 3 Groep 4
20.35 – 21:05 Groep 2 Groep 1
21.10 – 21.40 Groep 4 Groep 3
21.40 – 22.00 afbreken Groep 3 & 4

Door uitval of ziekte van een trainer kan het voorkomen dat een les overgenomen word door een van de andere trainers.

Jaarindeling

Voor binnen en buiten wordt er telkens een nieuwe groepsindeling gemaakt, deze wijzigt in principe niet tenzij dit echt noodzakelijk is. Deze indeling wordt voor de start van de periode bekend gemaakt via de mail en ook op onze Facebook pagina geplaatst.

1 keer per jaar wordt er een fundag georganiseerd, dit is op zaterdag of zondag. De hele dag zijn er dan lessen en/of wedstrijden. Dit zijn leuke en erg leerzame dagen: denk maar eens aan het omgaan met een eerste ‘aanval’ van wedstrijdstress! Hierdoor kan je hond je nog voor verassingen laten staan. Deze dagen worden ruim vantevoren gecommuniceerd naar iedereen dus zorg dan dat je er bij kan zijn!